Înapoi la Portofoliu

Primul articol m-am gândit să fie despre un obiect de folosință și de decor în același timp, simplu și foarte ușor de realizat. Un raft pe colț.

vezi și

Primul raft pe colț

Chiar dacă nu acesta a fost primul nostru proiect, a fost printre cele de succes și ușor de realizat dintre toate. Imediat după nuntă, știți voi, când încă mai aranjezi și muți lucruri prin casă, am rămas cu acest colț gol. Nu că nu ar fi putut rămâne așa, mai ales că se află în sufragerie și nu este o încăpere tocmai mare ca dimensiuni. Însă, cum restul pereților erau destul de proporționali ca încărcare, trebuia adăugat ceva și acestui perimetru.

Am avut nevoie de:

  • scândură
  • fierăstrău
  • ruletă și creion
  • baiț pentru lemn
  • pensulă
  • bormașină
  • șuruburi de dulgherie

În poza, în dreapta, puteți vedea ușa de intrare în sufragerie. Iar în stânga, este ușa de intrare din sufragerie, în dormitor. Zis și făcut. Am vrut ceva ce să putem face noi, simplu, dar care să acopere albul peretelui.

Ei bine, am găsit această poză de inspirație pe pinterest și mi s-a părut perfect pentru ceea ce îmi doream eu. Ne-am apucat de treabă.

Pregătirea Polițelor

Și cum se zice că experiența își spune cuvântul, ei bine la noi s-a văzut lipsa experienței în momentul în care am început să măsor scândura pe care o aveam, pentru a delimita tăieturile pentru polițele raftului nostru. Aveam o scândură pe care știam că vreau să o folosesc. Simplă, cumpărată din comerț. De 300 cm lungime x 14,5 cm lățime x 2 cm grosime. Încă de la început mi-am dat seama, că, pentru a ieși raftul meu ca în poză, ar însemna ca dimensiunea unei polițe să fie de maxim 14,5 x 14,5 cm, adică pătrată. Și în mod evident nu am fost de acord. Pentru că ar fi fost prea mică polița. Așa că mi-am măsurat înălțimea aproximativă pe care voiam să o aibe raftul meu. Un 150 cm era suficient pentru cadrul nostru. Însă preferam să am rafturi mai puțin înalte și multe, decât puține la număr și mai înalte. Și astfel am ajuns la concluzia că urma să tai din 24 în 24 de cm scândura mea, însemnând că polițele raftului nostru urmau să fie de 24 x 14,5 cm.  

Am obținut așadar, din lungimea de 3m, 12 polițe de dimensiunea 24 x 14,5 x 2 cm. Însă am păstrat pentru polițe doar 11 bucăți, iar pe a 12-a am tăiat-o în jumătate, pentru a folosi cele 2 jumătăți pe post de capete ale raftului.

Asamblarea

Înainte de a începe asamblarea raftului, am vopsit polițele cu un baiț de culoare închisă. Acest pas este opțional și depinde de preferințele fiecăruia. Ca și marcă, nouă personal de plac tare mult produsele Kober. Mai ales că acum se găsesc și în gama lor soluții de pregătire, nuanțe și vopsele pe bază de apă.

După ce acestea au fost uscate în totalitate, am început să le asamblăm, sub formă de trepte. Înainte de a prinde fiecare bucată, verificam dacă poziția este bună pentru prinderea pe perete. Pentru că, întradevăr, procesul este puțin anevoios, iar forma pentru colț nu facilitează acest lucru. Oricum, cu răbdare și fără grabă, se ajunge la rezultatul dorit.

Ca și prinderi, am folosit câte două șuruburi pentru fiecare latură, asta pentru a ne asigura că putem plasa și obiecte mai grele fără să ne facem griji. Ne-am folost de bormașină și de șuruburile de dulgherie.

Iar pentru prinderea pe perete, sunteți liberi să alegeți orice. La noi prinderile sunt vizibile, dar sunt sigură că sunt și metode prin care acestea să fie ascunse. Noi l-am prins astfel, în 2 locuri:

Rezultat

În final, vă las și poză cu aspectul actual al raftului nostru, care susține destul de multe obiecte, arată bine și ne place mai mult când știm că este făcut cu mâinile noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

alte sugestii